Een kijkje in mijn schrijfkamer

Ben je benieuwd hoe mijn boeken tot stand komen? Hoe en waar ik research doe, inspiratie vind en hoe de samenwerking met een uitgeverij eruit ziet? Op mijn facebookpagina www.facebook.com/MichellesSchrijfkamer kijk je met me mee terwijl ik werk en lees je mijn laatste boekennieuws.

 

 

 

 

 

 

 

 21 juli 2017

Een welverdiende vakantie

Een lucht vol Franse dromen ligt in de winkels, Het huis met de blauwe luiken ook. Ik heb een mooie boekpresentatie gevierd, leuke ontmoetingen gehad bij de meet&greets en ook qua publiciteit had ik niets te klagen. Mocht je daar meer over willen lezen, check dan hier de blogs op Hebban die ik daarover schreef.

Al met al was het een drukke, spannende en onvergetelijke periode, maar nu neem ik even afstand van mijn schrijfwerk en ga genieten van een welverdiende vakantie. Voor het najaar staan een heleboel research doen en al die vergaarde kennis en ideeën verwerken in mijn volgende historische manuscript op mijn agenda. Maar dat ligt nog in de toekomst, nu is het hartje zomer en is het tijd voor luieren, lezen, dromen en meer van dat soort fijns.

Ik wens jullie net zo'n fijne zomer(vakantie) toe, en mocht je een boek van mij lezen dan vind ik het leuk om van je te horen hoe je dat vond.

Bonnes vacances!

 3 juli 2017

Van rust naar onrust

Vorig (lang) weekend genoot ik van yoga, vriendschap en vrolijkheid, toen ik samen met mijn zusje en vriendin bij het yogafestival Terschelling was. Het was er heerlijk (ondanks de regen af en toe) en ik was er helemaal zen. Eindelijk lukte het om een paar dagen niet aan boeken en schrijven te denken en kon ik alles loslaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eenmaal terug op vaste wal keerde de onrust al snel weer terug want wat werd het een spannende week met het verschijnen van alweer mijn vierde roman. Met felicitatiebloemen en een doos exemplaren van 'Een lucht vol Franse dromen' in huis ben ik een blij mens, helemaal sinds gisteravond al de eerste (positieve) leesreactie binnenkwam.

De komende weken zijn drukke weken voor mij, met onder meer meet & greets en een boek-presentatie op de agenda (Kom je ook langs? Check mijn agenda op deze site voor details) en met publiciteits-activiteiten

(afgelopen weekend stonden mijn boek en ik in VROUW-magazine van De Telegraaf, zo gaaf!) Ooit komt er weer een tijd om helemaal zen en kalm te zitten mediteren, maar nu nog even niet ;-)

 21 juni 2017

Feest!

De feestweken zijn aangebroken, in elk geval voor mij :-) Sinds gisteren ligt die fijne zomeractie van uitgeverij Boekerij in de winkel waarbij je 3 boeken haalt, en maar 2 betaalt. Mijn Het huis met de blauwe luiken is één van de actietitels, en ik hoop deze zomer weer veel nieuwe lezers te kunnen opvrolijken met mijn Franse verhalen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 juni ligt het vervolg Een lucht vol Franse dromen in de winkel, lekker op tijd om mee te kunnen in de vakantiekoffer, of om in de eigen achtertuin weg te dromen bij Franse romantiek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat moet natuurlijk ook gevierd worden, dat doe ik thuis, maar het liefst ook met heel veel familie en vrienden en lezers... dus kom je ook naar de boekpresentatie in Hengelo, of naar één van de meet & greets in Ermelo, Meppel, Groningen, Enschede of Hoorn? Ik zou het supertof vinden om je daar te zien en te spreken. Kijk voor alle details in mijn agenda op deze site. Graag tot ziens!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 15 mei 2017

Een dappere nurse

Afgelopen week was ik met manlief een paar dagen in York en omgeving. Een prachtige stad is het, boordevol geschiedenis. Extra mooi was het dat er twee tentoonstellingen waren over de Eerste Wereldoorlog, de periode waarover mijn nieuwe historische manuscript gaat. In het Castle museum deed ik veel inspiratie op voor mijn roman. Bijzonder was onder meer de nagebouwde loopgraaf, waarin je een idee kreeg hoe het voor die arme soldaten geweest moet zijn.

 

Een museummedewerker liet ons een geweer uit 1918 zien, dat echt in die strijd is gebruikt. Met katoenen handschoentjes aan mochten we het vasthouden. Zwaar was het, al vier kilo zonder ammunitie en het bajonet van een halve meter dat er ook nog op hoorde. We hoorden dat de soldaten in principe eerst een training kregen waarin ze ook leerden omgaan met het geweer (tip: lees De witte veer van John Boyne als je daarover meer wilt weten!) maar dat dat er door de chaos ook wel eens bij inschoot en dat zo'n jonge onwetende soldaat door de terugklap van het schot (heet dat zo?) zomaar een gebroken sleutelbeen of kaak kon oplopen. Nou ja, dan kwamen ze tenminste in het veldhospitaal terecht, daar waren ze veiliger dan in de loopgraven!

 

Over die veldhospitaals kwam ik veel interessants te weten. Eén van de veel voorkomende letsels onder soldaten was oogletsel. Daarom hadden de artsen een uitgebreide voorraad met porseleinen 'ogen' in allerlei iristinten om de lege oogkas op te vullen.

 

In het Railway museum was een tentoonstelling over de Ambulance Trains: de treinen waarmee in Frankrijk en België de gewonde soldaten (ook krijgsgevangen Duitsers) van het front werden weggevoerd naar veiliger plaatsen. Met deze indrukwekkende expositie werd onder meer werd verteld over de vele dappere Engelse verpleegsters die in de veldhospitaals en in de treinen dienst deden. Ze waren dag en nacht omringd door de vreselijkste taferelen en hadden niet veel middelen tot hun beschikking om het lijden van de gewonden te verzachten. In de museumshop kocht ik een boek waarin de dagboeken van zo'n dappere nurse zijn gebundeld.

 

Terwijl ik op die tentoonstellingen rondliep, en later terwijl ik in het dagboek las en over alles nadacht, zag ik al snel een mogelijkheid om zo'n verpleegster in mijn manuscript te verwerken. Inmiddels ben ik weer thuis en kan ik het plot van mijn volgende historische roman verder ontvouwen; heerlijk werk is dat, ik ga er weer snel mee verder!

 14 april 2017

Workshop kort verhaal schrijven

Zaterdagmiddag 22 april geef ik bij bibliotheek Enschede tussen 14.00 en 16.30 uur een workshop schrijven. De workshop is gratis toegankelijk, maar deelnemers worden verzocht zich vooraf wel even aan te melden (via info@bibliotheekenschede.nl). De workshop wordt georganiseerd vanwege de WAK-schrijfwedstrijd om een kort verhaal van maximaal 500 woorden rondom het thema 'Samen' te schrijven, waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Meer informatie lees je hier.

Op 22 april ga ik specifiek in op korte verhalen van deze lengte, en op de schrijfopdracht, maar ook op langere verhalen en andere aspecten van het schrijfproces. De workshop is dus ook interessant voor mensen die niet aan de schrijfwedstrijd meedoen, maar wel van schrijven houden.

Beginnende en meer ervaren schrijvers zijn allemaal welkom. Neem zelf pen, papier en een goed humeur mee en dan wordt het een mooie middag. Graag tot ziens bij bibliotheek Enschede!

 7 maart 2017

Een lucht vol Franse dromen

Komende juli ligt mijn nieuwe feelgood roman Een lucht vol Franse dromen in de boekhandels. Voor maar 15 euro, een koopje! al zeg ik het zelf. Ik heb er hard aan gewerkt, en dat doe ik nog steeds want op dit moment ben ik druk met alweer de derde correctie- en herschrijfronde. Maar het einde komt in zicht en ik ben zelf erg blij met het resultaat. Een lucht vol Franse dromen is straks een heerlijk vakantieboek vol romantiek, vriendschapsperikelen en heel veel Franse couleur locale natuurlijk.

 

Het boek is het vervolg op Het huis met de blauwe luiken, waarin Loes Beekman Nederland achter zich laat om een nieuw bestaan in Frankrijk op te bouwen als eigenaresse van een chambres d'hôte in het dorp Pommiers in Midden-Frankrijk.

Heel fijn is dat Het huis met de blauwe luiken deze zomer deel uitmaakt

van de Boekerij 3=2 zomeractie. Dat betekent: 3 actietitels kopen, en er maar 2 betalen! Natuurlijk zijn de boeken ook los te koop, voor 12,50 euro per stuk. De zomeractieboeken liggen eind juni in de boekhandel.

Het wordt een heerlijke zomer!

  
Agenda
Meet & greet @ boekhandel Stumpel, Hoorn