13 november 2016

Antwerpen op z'n fijnst

Donderdag 10 november mocht ik bij de Lannoo/MeulenhoffBoekerij stand op de Antwerpse Boekenbeurs wat vertellen over en voorlezen uit mijn roman Het huis met de blauwe luiken. Toen ik de uitnodiging daarvoor ontving, zag ik direct een mooie aanleiding voor een stedentripje; gelukkig zag goede vriendin E. dat ook.

Samen treinden we dus op woensdag die kant op, en genoten van stadswandelen, fijne tapas, diepzinnige

en minder diepzinnige gesprekken.

De donderdag stond natuurlijk in het teken van de beurs, waarover overigens overal in de stad informatie was te vinden. Hoera voor de boekminnende Belgen!

 

Geweldig die beurs, waar heel veel uitgeverijen heel veel boeken in alle genres aanbieden. Ik zag zoveel moois, en kocht natuurlijk ook een fijn stapeltje leesvoer. 's Avonds was 'mijn moment' op het podium, samen met enkele andere Vlaamse en Nederlandse Best of Romance-auteurs. Ik vertelde

het publiek over het heldere moment van inspiratie dat leidde tot Het huis met de blauwe luiken (op mijn facebookpagina MichellesSchrijfkamer staat een filmpje, dus luister zelf maar wat ik te zeggen had. Dan zul je ook begrijpen waarom ik het geweldig vond om diezelfde avond bestsellerschrijfster Santa Montefiore te ontmoeten!)

Na nog wat napraten met collegaschrijfsters en medewerkers van de uitgeverij (en het drinken van een glaasje wijn of twee) togen vriendin E. en ik tevreden terug naar ons hotel met nog een fijne dag Antwerpen in het verschiet.

Mocht je binnenkort ook die kant opgaan, hier nog een paar tips voor je:

 

Maison Retro in de Leopoldstraat, waar ik mijzelf op fantastische schoenen en ook nog maar een tasje en een truitje trakteerde,

 

 

 

 

Museum MAS in de mooie 'nieuwe'

wijk het Eilandje,

 

en ook grillrestaurant Napo's aan de overzijde waar de drie eigenaren (naar eigen zeggen een jood, een moslim en een christen) heerlijk eten en een fijn glaasje cava serveren, maar bovenal ook laten zien dat tolerantie en vreedzaam samenleven nog steeds bestaan!