augustus 2012

Augustus, een machtig mooie maand

Of zoals ze hier in Twente zeggen, een onmeunig mooie maand. Natuurlijk omdat het zomer is en voor velen van ons ook zomervakantie (voor mij niet maar ach, in hoeverre kun je research doen in de achtertuin ‘werk’ noemen…). Reden genoeg om augustus tot topmaand te kronen. Maar er is meer.

 

First things first; een kwestie van je prioriteiten kennen. Deze maand ben ik 10 jaar samen met mijn lief. Tien jaren. Al best een lange tijd maar nog lang niet lang genoeg en het is zeker reden voor een feestje. Maar er is meer.

 

Zo is Véronique deze maand Boek van de Maand bij boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist. Wat een eer, en extra leuk omdat ik in deze boekwinkel veel verjaardags- en kerstcadeaus voor mijn moeder heb gekocht, en zij voor mij. Zo kreeg ik kerst 1999 van haar Bidden wij voor Owen Meany van John Irving en kocht ik er onlangs De Bakkersdochter van Sarah McCoy voor ons beiden. Juweeltjes van boeken genoeg daar bij Kramer & van Doorn, maar deze maand kan het winkelend publiek niet om Véronique heen en dat is machtig mooi. En toch, er is meer.

 

Want terwijl lezers nu voor het eerst kennismaken met Véronique, Pieter en Willem, Aba en Charlotte, stort ik mij op een nieuwe verzonnen wereld binnen een bestaand historisch kader. De verhaallijn is van A tot Z uitgedacht; personages, conflicten, liefdes en geschiedkundige achtergrond hebben hun plaats al gekregen. Het mooiste is dat niet alleen ik en mijn literair agent blij zijn met de verhaalopzet, maar uitgeverij Boekerij ook. Dat tweede boek gaat er komen! (En de eerste 10.000 woorden zijn al geschreven.)

Zon of geen zon deze zomer, augustus blijft een onmeunig mooie maand!