5 augustus 2013

Boekentempel

Afgelopen zaterdag was ik in Zwolle. Hoewel er veel te zien en te doen is in die stad, en het dankzij de zon een perfecte terrasdag was, stond een bezoek aan Waanders in de Broeren in hoofdletters bovenaan mijn to-do lijstje.

 

Ik had de verbouwing van de Broerenkerk, door en voor boekhandel Waanders, gevolgd op internet. Ik las de updates op de site van Waanders en zag de filmpjes die er werden gemaakt. Vlak voor de verbouwing gereed was, was ik ook in Zwolle en glipte even door de openstaande deur naar binnen om te gluren. Wat werd het mooi!

Sinds de opening zag ik de prachtigste foto’s op internet verschijnen en die deden mij watertanden. Ik wilde weer naar Zwolle. Naar Waanders!

Afgelopen weekend was het dus zover. En wauw! In Zwolle staat de boekenwurmhemel, inclusief brasserie, om in alle soorten honger te voorzien. Hou je van lezen, van boeken, van koffie met taart of van bijzondere gebouwen? Ga snel zelf kijken en genieten. 

 

Heb ik dan niets aan te merken op deze boekentempel? Zeker wel, want Véronique ligt hier niet (meer) in de schappen. Huiver. Gelukkig gaat het voortvarend met het manuscript van mijn tweede boek, dus ik hoop volgend voorjaar nog blijer te zijn met Waanders.