26 februari 2016

Boekenweek? Boekenworkshops!

 

Van 12 tot en met 20 maart 2016 is het weer Boekenweek. Feest!

 

Voor mij is trouwens elke week een boekenweek, en voor heel veel andere lezers en schrijvers ook, en speciaal voor hen ─ jullie ─ organiseren fantasyschrijfster Kim ten Tusscher en ikzelf twee gezellige, leerzame en verrassende workshops.

 

We ontvangen de deelnemers met koffie/thee/sap en eigengebakken lekkers (uit de oven van keukenprinses Kim) in de Inspiratiehoeve in het buitengebied van Boekelo. Zelf zijn we helemaal weg van de workshopruimtes die de creativiteit en het goede gevoel al laten stromen zodra je binnenkomt.

De Inspiratiehoeve is inderdaad een oude hoeve, heerlijk in het groen gelegen, met wat kleine boerderijdieren en ook een fijne buitenwerkplek. En soms is het in maart ineens heel lekker zonnig en warm dus als dat op 13 en/of 20 maart ook het geval is, maken we daar zeker gebruik van.

 

13 en 20 maart

Op beide zondagmiddagen organiseren we een workshop. Om 13 uur gaat de deur open en ben je welkom. Om 13.30 uur gaan we van start.

Wat gaan we doen? Op 13 maart richten we ons op ambitieuze (hobby)schrijvers en focussen we op het thema ‘Personages’. Theorie, discussie, gezelligheid en een paar verrassende schrijfopdrachten komen aan bod.

Dus, hou je van schrijven? Meld je aan en doe nieuwe inspiratie op.

 

Op 20 maart organiseren we de lezersworkshop ‘Ervaar hoe het is om een schrijver te zijn’. Wie van boeken houdt en graag leest, heeft vast weleens gedacht: Waar haalt die schrijfster haar ideeën toch vandaan? Of, wat een merkwaardige verhaallijn, ík had het verhaal zus en zo laten aflopen… Of, hoe ziet de werkdag van een schrijver er nu uit? Zouden ze met de gordijnen dicht en kaarsen aan zitten te werken? Of misschien ’s nachts, of in een gehuurd huisje ergens aan de kust, of in de bergen, of in een wereldstad? Of zouden ze gewoon tijdens het boodschappen doen in de supermarkt hun verhaallijnen over moord en doodslag en verhit liefdesspel uitdenken…

 

Tijdens onze lezersworkshop ontdek je hoe schrijvers echt te werk gaan (en dat kan verrassend zijn) en ga je met de hele groep aan de slag met het opzetten van een nieuw boek.

Het volgende boek dat je thuis leest, bekijk je vast met heel andere ogen… en waarschijnlijk met nog meer waardering.

 

Wat kost dat? Niet veel. Voor 25 euro ben je de hele middag onder de pannen, en als je voor de lezersworkshop kiest, krijg je naderhand ook nog een bijzonder aandenken thuisgestuurd waarmee je kunt bewijzen dat je echt een middag lang het leven van een schrijver hebt geleefd.

 

Benieuwd? Kijk voor meer details in de agenda op deze site, of mail me je vragen via info@michelle-visser.nl Aanmelden kan tot en met 5 maart! maar wacht niet te lang met aanmelden want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Graag tot ziens bij de Inspiratiehoeve.