oktober 2012

Flierefluiten in Frankrijk

Schrijven kun je overal: thuis aan je bureau op zolder of aan de eettafel, maar ook in zonnig Frankrijk. Dus zei ik gretig 'ja!' op de kans om samen met mijn familie een weekje naar een zuidelijk gelegen paradijselijk oord te gaan. De laptop ging mee, evenals een tas met research bestaande uit stadsplattegronden, notitieboekjes en een uitgeprinte versie van de synopsis van mijn tweede roman.

Eerlijk is eerlijk, ik heb een dappere poging gedaan om binnen aan tafel schrijfuurtjes te maken terwijl de rest van het gezelschap buiten in de warme zon aan het flierefluiten was (en vader aan het klussen). Maar na twee dagen was de dapperheid op. 'Ja, ik ben toch ook gek om hier binnen te zitten terwijl het buiten 25 graden is! Ik kan straks thuis in de Hollandse herfst nog genoeg binnen zitten schrijven!' zei ik opstandig en hardop tegen mijzelf.

Daarna draaide het alleen nog maar om genieten. En eten. En lezen. Het was heerlijk.

 

Op de foto: mijn zusje leest de synopsis van mijn volgende boek (het voordeel van dichtbij het schrijversvuur zitten).