16 januari 2015

Hoera, genomineerd!

Wat een feest, Opstand is genomineerd voor Overijssels boek van het jaar 2014 in de categorie fictie. Samen met drie andere geweldige boeken trouwens. Welke schrijver de titel uiteindelijk wint, wordt 4 maart in de Deventer schouwburg bekendgemaakt. Maar hoe die uitslag ook zal luiden, voor mij voelt de nominatie al als een hoofdprijs. Ik ben dus supertrots, en ongelofelijk blij verrast.

 

Gistermiddag vlak na 17 uur ging de telefoon. Peter Schoof, programmamaker bij RTV Oost vroeg of hij mij rond half zes mocht terugbellen zodat ik in zijn radioshow Over Uit de Kunst kon reageren op de vraag welk belang ik aan (literaire) boekenprijzen hecht. Dat vond ik prima, dus ik bereidde me even voor en een kwartier later ging de telefoon weer en zat ik in de uitzending.

Te gast in de studio was mevrouw Bartels. Zij zat in de selectiecommissie Overijssels boek van het jaar, die zojuist de vier romans had genomineerd, zo bleek.

‘Zullen we eens aan haar vragen of Opstand misschien genomineerd is?’ vroeg Peter Schoof.

Mijn hart bonkte en mijn knieën knikten, nog meer toen mevrouw Bartels niet alleen bevestigde dat mijn boek genomineerd was, maar er vervolgens een ware lofzang over afstak.

Zelfs al ben ik schrijver, ik kan mijn gevoel van dat moment niet onder woorden brengen, maar euforisch en hyper komen aardig in de buurt :-)

(Helaas is de radio-uitzending  niet terug te luisteren via gemist.)

 

Na de selectiecommissie, ben jíj nu aan de beurt. Want er moet gestemd worden, en dat kan hier.

Stem je op mij, dan maak je me heel blij. Bedankt alvast!