9 mei 2016

Lekker lente

De ene periode zit je beter in je vel dan een andere. Herken je dat?

Voor mij valt de lente van 2016 veel beter op zijn plek dan die van 2015, en misschien ook wel dan die van enkele jaren daarvoor. Ik ben namelijk zo’n type dat het zichzelf soms moeilijker maakt dan nodig is (stom, stom, ik weet het, maar verander jezelf maar eens). Piekeren, me zorgen maken om situaties die misschien nooit zullen voorkomen, mezelf druk opleggen en zoveel oog hebben voor alles dat moet of mis kan lopen, dat de mooie dingen in het leven ongemerkt of ondergesneeuwd voorbij gaan.

2016 moest anders!

En dat lukt goed. De druk is van de schrijfketel, mede omdat uitgeverij Boekerij aangaf mijn komende roman pas voorjaar 2017 uit te willen brengen, in plaats van najaar 2016 waar ik van uitging. Dat was eerst even slikken maar al snel kon ik vooral genieten van het ruimer de tijd hebben en nemen. Het schrijven gaat goed, en ik beleef er weer veel meer plezier aan.

 

Dat komt mede omdat ik er sinds een tijdje een fijne bijbaan bij heb. Ik werk nu ook als aulamedewerker bij een uitvaartcentrum van Yarden; totaal ander werk dan ik ooit heb gedaan, en een compleet nieuwe wereld, en juist daarom bevalt het zo goed.

Verder ben ik deze lente regelmatig op een boerencamping te vinden en sjonge wat is dat fijn!

 

Ik hoop dat het jullie ook goed gaat. Maak er een heerlijke lente van.