Libelle Zomerweek 2014

Vorig jaar zag ik foto’s en filmbeelden van de Britse bestsellerauteur Santa Montefiore op de Libelle Zomerweek. Omringd door fans zat ze te signeren in een Boekerij-stand die als een waar eerbetoon aan haar oeuvre was ingericht. Ik herinner me veel roze, mooie posters, enorme stapels boeken, zenuwachtig/ongeduldig/verheugd kijkende lezeressen in de rij en in het midden een stralende Santa.

Ik zuchtte eens diep en wenste dat ik, beginnend schrijfstertje, ook ooit in een dergelijke situatie zou mogen verkeren. 

 

Groot(!) was mijn vreugde dan ook toen ik pasgeleden door uitgeverij Boekerij werd benaderd over de komende editie van de Libelle Zomerweek. Er komt opnieuw een Santa Montefiore-boekenstand, maar dit jaar is er ook ruimte voor Nederlandse auteurs. Of ik maandag 12 mei beschikbaar was om een dagje te komen signeren? Wat denk je? Jaaaaaa!! Heel graag, natuurlijk!

Dus maandag 12 mei ben ik op het Almeerderstrand te vinden in de boekenstand, samen met thrillerschrijfster Nathalie Pagie.

 

Het thema van de zomerweek is Dolce & Libella, door het tijdschrift omschreven als: ‘De geur van citrusvruchten, de zwoele sfeer van een warme zomerdag aan het strand, gestreepte parasols, en lange tafels vol lekkernijen. Het Almeerderstrand is tijdens de Zomerweek als Sicilië: zomers zwoel en een tikkeltje avontuurlijk.’

 

Dat klinkt toch heerlijk? Ik hoop op een prachtige dag en mooie ontmoetingen. En wie Santa wil zien, zij is op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei weer present.