11 september 2018

Terug van weggeweest

[...]Daar zit ik dan met Pauline bij Le Vieux Boulanger in St Priest la Roche, of is het toch Loes naast mij, en zitten we bij Chez Loes in Pommiers... Lees verder>> 2 juli 2018

In volle vaart

[...] Afgelopen april was voor mij het moment aangebroken om dat hele dikke pakket dat ik al bij elkaar had geschreven aan redacteur Femke voor te leggen. Lees verder>>2 mei 2018

Drentse wortels

Eén van de verrassingen van dit manuscript is hoezeer ik me verbonden ben gaan voelen met het fictieve Drentse dorp waar het zich afspeelt. Lees verder>>27 maart 2018

Aletta's spreekkamer

Aletta was de eerste vrouw in Nederland die een reguliere universitaire studie volgde (haar zus Charlotte de tweede); in 1871 begon ze aan de universiteit Groningen. In de 'spreekkamer' in het museum gaat het over de twee grote thema's in Aletta's leven: het arts worden en zijn, en haar inspanningen voor het vrouwenkiesrecht. Lees verder>>

 

(Nb. de foto rechts is er een van Aletta Jacobs in haar jonge jaren. )30 januari 2018

Om van te huiveren

[...] Op mijn schrijftafel ligt al weken een stapel boeken die ik uit de bibliotheek heb geleend en keer op keer verleng. Het meest aangrijpende is een bijna 600 pagina dik boek met de titel ‘De Eerste Wereldoorlog in foto’s’. Net zoals we nu op het journaal journalisten in Syrië verslag zien doen, gebeurde dat destijds ook. Lees verder>>15 december 2017

Plotten met plakkertjes

Hoe werkt het? Ik ga eerst het manuscript vluchtig doorlezen en een zeer korte samenvatting per hoofdstuk op mijn kladblok noteren. Ook zet ik daarbij wanneer en waar zich iets afspeelt. Zo krijg ik op 1 blad een duidelijk overzicht van het geheel en zie ik al waar ik moet indikken of juist uitbreiden.

Vervolgens komen de plakkertjes aan bod. Lees verder>>20 november 2017

Inspiratie opdoen in Den Haag

[...] Ondertussen keek ik rond met mijn schrijversogen: ik liet de tijd terugdraaien naar het jaar 1919, en zag Véronique over straat kuieren. Lees verder>>22 september 2017

Naar de Tinekeshow!

afgelopen dinsdag 19 september was ik te gast bij de TinekeShow op npo Radio 5! Lees verder>>21 september 2017

Een dappere nurse

Afgelopen week was ik met manlief een paar dagen in York en omgeving. Een prachtige stad is het, boordevol geschiedenis. Extra mooi was het dat er twee tentoonstellingen waren over de Eerste Wereldoorlog, de periode waarover mijn nieuwe historische manuscript gaat. Lees verder>>21 juli 2017

Een welverdiende vakantie

Het was een drukke, spannende en onvergetelijke periode, maar nu neem ik even afstand van mijn schrijfwerk en ga genieten van een welverdiende vakantie. Lees verder>>3 juli 2017

Van rust naar onrust

Op Terschelling was ik helemaal zen. Eindelijk lukte het om een paar dagen niet aan boeken en schrijven te denken en kon ik alles loslaten. Lees verder>>21 juni 2017

Feest!

De feestweken zijn aangebroken, in elk geval voor mij :-)

Lees verder>>14 april 2017

Workshop kort verhaal schrijven

Zaterdagmiddag 22 april geef ik bij bibliotheek Enschede tussen 14.00 en 16.30 uur een workshop schrijven. Lees verder>>7 maart 2017

Een lucht vol Franse dromen

Het einde komt in zicht en ik ben zelf erg blij met het resultaat. Een lucht vol Franse dromen is straks een heerlijk vakantieboek vol romantiek, vriendschapsperikelen en heel veel Franse couleur locale natuurlijk. Lees verder>>30 januari 2017

(Familie)verleden

Ik ben alweer een tijdje geleden gestart met research voor mijn nieuwe historische roman die zal spelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Lees verder>>27 december 2016

Terugblikken

2015 was voor mij eerlijk gezegd niet zo’n tof jaar, ook al verscheen mijn derde roman in de zomer en won ik eerder dat voorjaar de ‘Overijssels boek van het jaar’-prijs. Dat was natuurlijk allemaal heel gaaf maar ik voelde me van binnen veel minder blij dan ik meestal van buiten toonde. Lees verder>>13 november 2016

Antwerpen op z'n fijnst

Donderdag 10 november mocht ik bij de Lannoo/MeulenhoffBoekerij stand op de Antwerpse Boekenbeurs wat vertellen over en voorlezen uit mijn roman Het huis met de blauwe luiken. Lees verder>>23 oktober 2016

Dat geeft te denken

[...] Ik was er stil van. Wat veel namen, uit dit dorp alleen? Arme jongens, arme mannen. Maar… dit was wel het nazi-leger. Verder lezen>>14 september 2016

Grenspaal

[...] Ik werd bij het zien van die paal direct teruggeslingerd naar de tijd dat ik Opstand schreef en mij inleefde in het dagelijks leven in de periode dat de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden strijd met elkaar leverden. Voor mij was die grenspaal dus een reminder aan mijn boek, maar hoe tof zou het zijn als lezers ervan die ervaring ook hebben bij een dergelijke paal. Verder lezen>>21 augustus 2016

Populair thema

Ik ben al een tijdje bezig met het voorwerk voor mijn nieuwe boek, en ontdekte dat schrijfster Simone van der Vlugt voor haar volgende historische boek dezelfde periode als uitgangspunt heeft genomen: de Eerste Wereldoorlog. Ik vind dit erg leuk, want zoals ik haar tweette, er zijn meer dan genoeg verhalen over deze periode te vertellen. Verder lezen >>28 juli 2016

Steeds wat wijzer

Sinds 2005 staat mijn leven in het teken van romans schrijven, en in die tijd is er veel gebeurd, en veel veranderd. Lees verder>>5 juli 2016

Tijd om te relaxen

[...] Het was veel werk waar soms geen einde aan leek te komen... maar eind juni was ik gelukkig toch tevreden met het resultaat (met de verhaallijnen, de ontwikkeling van de personages en met de fijne Franse sfeer van het geheel) en was ik blij dat ik de hele dekselse boel even bij mijn redacteur van uitgeverij Boekerij mocht 'dumpen'. Lees verder>>9 mei 2016

Lekker lente

De ene periode zit je beter in je vel dan een andere. Herken je dat?

Voor mij valt de lente van 2016 veel beter op zijn plek dan die van 2015, en misschien ook wel dan die van enkele jaren daarvoor. Verder lezen>>7 april 2016

Bij de boer

Loes, mijn hoofdpersoon, woont tussen de boerenbedrijven en komt dus ook in aanraking met het boerenleven. En daar weet ik dan weer weinig vanaf. Toch is mijn manuscript niet compleet zonder details van dat boerenleven, dus ergens moet ik de nodige kennis en inspiratie voor het schrijven van de bewuste scènes vandaan halen. Lees verder>>10 maart 2016

Oma, vertel eens...

Eén van de dingen waar ik aan werk, is het levensverhaal van mijn oma.

Ik was altijd al geïnteresseerd in vroeger en als klein meisje vroeg ik mijn oma tijdens logeervakanties altijd naar ‘hoe was het vroeger, toen u net zo oud was als ik?’ Lees verder>>7 februari 2016

Nummer vier

De kogel is door de kerk: Boekerij zal ook mijn vierde roman uitgeven. Er zitten al heel wat maanden werk in het manuscript, en daar was ook al aardig wat contact over geweest tussen mij en redacteur en uitgever, maar de officiële bevestiging ‘we geven het boek uit’ liet nog op zich wachten. Lees verder>>26 februari 2016

Boekenweek? Boekenworkshops!

Voor mij is trouwens elke week een boekenweek, en voor heel veel andere lezers en schrijvers ook, en speciaal voor hen ─ jullie ─ organiseren fantasyschrijfster Kim ten Tusscher en ikzelf twee gezellige, leerzame en verrassende workshops. Lees verder>>5 januari 2016

Werkvakantie

Ach, wat hebben wij schrijvers het toch zwaar... dan moeten we naar een museum om inspiratie op te doen, dan Downton Abbey kijken omdat het historisch gezien zo interessant is en dan weer op werkvakantie naar Frankrijk om locaties te bekijken en verhaallijntjes voor het manuscript te bedenken. Verder lezen >>14 december 2015

Big Tyms was groots

Gistermiddag vond in tuindorp 't Lansink in Hengelo het Oud-Engels straattheater plaats. Het weer zat mee: geen wind, lekker fris, droog en regelmatig zon. Dat vertaalde zich in het aantal bezoekers: veel!

Lees verder >>9 november 2015

100% tuindorps toneel

Begin dit jaar kreeg ik een mailtje van de tuindorpse toneelvereniging Big Tyms met de vraag of ik mijn verhaal Kerstengel voor hen zou kunnen aanpassen en herschrijven tot een kort toneelstuk, dat ze tijdens het Oud-Engels Straattheater op 13 december 2015 wilden opvoeren. Lees verder>>21 oktober 2015

Herfstlust

21 oktober is het alweer, hartje herfst. En dat komt mij goed uit. Omdat de herfst, na de vroege lente, mijn favoriete seizoen is, maar vooral ook omdat het vervolgverhaal op Het huis met de blauwe luiken zich in de herfstmaanden afspeelt. Verder lezen>>28 september 2015

Waar inspiratie toe kan leiden

[...]Want daar ging het toch vooral over tijdens onze workshops: wat zijn je eigen schrijfdromen? En hoe zou je die kunnen realiseren? Dat dat vooral hard werken, doorzettingsvermogen, focus en zeker ook talent vereist, hebben we benadrukt.[...] Lees verder>>4 september 2015

Nadine en Dolores

Hoe vaak krijg je als auteur nu een foto opgestuurd door één van je personages, terwijl diegene je boek in de hand houdt? Lees verder>>5 september 2015

Zo rijk, en toch niet

[...] Dat is mijn eigen treurige ervaring, maar het wordt ook weer bevestigd in een artikel in Nieuwe Revu nr. 33 van dit jaar. ‘Vergeet die debuutroman. De boekenwereld is vies en vunzig,’ zo kopt de cover. [...] Lees verder>>4 augustus 2015

Rust weergekeerd

[...] Een lezeres plaatste op facebook deze perfecte foto; ze las mijn boek op het erf van haar eigen Franse stulpje, met uitzicht op een prachtig landschap. Je waant je er bijna op Loes' erf, met zelfs een koe van boer Leclerc in beeld :-) [...] Lees verder >>14 juli 2015

Le livre est arrivé

Helemaal blij ben ik dat vandaag mijn nieuwe feelgoodroman Het huis met de blauwe luiken overal in Nederland te koop is. Lees verder>>1 juni 2015

Voorproefje

[...] Ik was erbij en vertelde in het café van restaurant Casa Santa Maria over mijn boeken en over het schrijversleven in het algemeen. Ook las ik voor het eerst voor uit mijn nieuwe boek Het huis met de blauwe luiken. [...] Lees verder>>25 mei 2015

Scheltema & de Writers Walk of Fame

[...] Daar ontving ik van iemand een sticker met mijn naam, en een ander hielp mij om in een kleitablet mijn handafdruk te plaatsen. Dat was nog niet zo makkelijk. Ik leunde met heel mijn gewicht op die ene hand maar het bleef een wat oppervlakkig resultaat. 'Harder drukken, graag', klonk de instructie weer. [...] Lees verder>>27 april 2015

Toneelstuk

Op verzoek van de Hengelose toneelvereniging Big Tyms heb ik dit voorjaar een toneelstuk geschreven. Het heet Kerstengel en is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal dat ik twee jaar geleden schreef. Lees verder>>13 april 2015

Workshop creatief schrijven

Zaterdag 11 april stond ik in bibliotheek Enschede voor het eerst, samen met fantasyschrijfster Kim ten Tusscher, voor een enthousiaste groep hobbyschrijvers. Lees verder>>23 maart 2015

Het laatste stukje

Het huis met de blauwe luiken is zo goed als af. Het omslag is ontworpen (en ik vind het zo mooi geworden). Het boek krijgt echt de uitstraling die ik tijdens het schrijven voor ogen had: de lezer onderdompelen in de sfeer van het zonnige Franse zomerlandschap. Lees verder>>5 maart 2015

Ongelofelijk en toch echt waar

Wauw. Het is the morning after en ik stommel nog steeds half verdwaasd rond door mijn huis. Stompzinnig grijnzend en niet langer in feestelijk rood met hakken, maar gewoon in mijn ochtendjas, want daar schrijf ik 's ochtends altijd in. Lees verder>>16 januari 2015

Hoera, genomineerd!

Wat een feest, Opstand is genomineerd voor Overijssels boek van het jaar 2014 in de categorie fictie. Samen met drie andere geweldige boeken trouwens. Lees verder>>5 januari 2015

Blijheid en inspiratie in la France

Op woensdagmiddag 24 december vond ik een prachtig kerstcadeau in mijn e-mailbox: de mededeling van mijn redacteur dat ze zeer te spreken was over mijn nieuwste manuscriptversie van Het huis met de blauwe luiken Lees verder>>5 december 2014

Weg ermee

Het manuscript van Het huis met de blauwe luiken is weg. Terechtgekomen in de mailbox van mijn redacteur en verdwenen uit mijn licht overspannen focus. Lees verder>>6 november 2014

Geslaagde lezing

Gisteravond stonden fantasy-schrijfster Kim ten Tusscher en ikzelf voor de eerste keer op een podium met onze presentatie: Op weg naar een bestseller, tussen fictie en werkelijkheid. Lees verder>>28 oktober 2014

In wording

Ik heb al even niet geblogd over mijn nieuwe boek-in-wording Het huis met de blauwe luiken. Tijd voor een update, dus. Lees verder>>16 oktober 2014

Best spannend (zo'n live uitzending)

Ik was gistermiddag nogal gespannen, wetende dat ik later die dag voor het eerst een live tv-uitzending zou meemaken. En dan niet in het publiek, maar aan de gesprekstafel. Lees verder >>13 september 2014

Blij op Terschelling

Helaas, het is alweer voorbij.

Lees verder>>31 augustus 2014

Vide-greniers

[...] Het huis is gebaseerd op de Franse fermette die mijn ouders en oom en tante zo’n vijftien jaar geleden kochten, op mijn vakanties daar en op mijn liefde voor het dorp Pommiers. Lees verder>>7 augustus 2014

Tussenstand

[...] Terwijl ik nog in ochtendjas en met slaapogen door het huis struinde, daarbij de laptop en schrijftafel ontwijkend, liet ik die woorden op mij inwerken lees verder>>10 juli 2014

Een Frans verhaal

[...] Af en toe keek ik op uit mijn boek en liet ik mijn blik over de cour en de oude schuren bij onze fermette glijden. Het was al net zo’n romantische omgeving als in de boeken van Montefiore. Lees verder>>23 juni 2014

Twentelife

Het interview voor de zomereditie van Twentelife Magazine werd al vele weken geleden afgenomen, de fotoshoot eveneens. Daarna moest ik met moeizaam beteugelde nieuwsgierigheid afwachten tot het blad in de winkel verscheen.  Lees verder>>16 juni 2014

Op naar het volgende boek

Het contract voor mijn volgende roman (nummer 3 alweer!) is getekend. Deze keer geen historische roman maar  lees verder>>6 juni 2014

Lovely Scotland

Naar Schotland ga je meestal niet voor het mooie weer, maar het kan ook meezitten. Tijdens onze tien dagen daar >> lees verder22 mei 2014

Enge beestjes

[...] Mijn ouders weten dat ik graag griezelverhalen over enge beestjes hoor, vooral als ik zelf op veilige afstand kan blijven. Zo vertelde mijn moeder me laatst over de slang die ze in de kelder had gevonden.  Lees verder>>13 mei 2014

Op de Libelle zomerweek

[...] Daar kwamen de Zomerweekbezoeksters aan. Ik stond gereed, met verwelkomende glimlach. En ja, twee vrouwen liepen naar mijn tafeltje toe.

‘Mag ik wat vragen?’

‘Natuurlijk!’ antwoordde ik, met mijn pen signeerklaar.

‘Waar zijn de toiletten?’  Lees verder>>1 mei 2014

The Crimson Field

‘Waar haal je je inspiratie vandaan?’

Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan schrijvers. Lezers en zelfs niet-lezers zijn nieuwsgierig naar die bron waaruit verhalen, personages en hele werelden ontspringen. Lees verder>>Libelle Zomerweek 2014

Vorig jaar zag ik foto’s en filmbeelden van de Britse bestsellerauteur Santa Montefiore op de Libelle Zomerweek. Omringd door fans zat ze te signeren in een Boekerij-stand die als een waar eerbetoon aan haar oeuvre was ingericht. Lees verder>>13 april 2014

Tienermeisjes

Gisteren deed ik boodschappen in het centrum van Hengelo. Ik was de inhoud van mijn kar naar mijn fietstassen aan het overhevelen toen ik vlakbij een vrouw hoorde zeggen: ‘Hè, wat zie je er weer slordig uit. Doe nou eens…’ Lees verder>>14 maart 2014

The day after

Gisteravond vond de presentatie van mijn tweede roman Opstand plaats bij boekhandel Broekhuis in Hengelo. Het was een heerlijk feestje! Lees verder>>"Ik lees legaal"

The Social Book Company organiseert de boekenweekactie Ik lees legaal!
Lees verder >>31 januari 2014

Leeg

En dan ben je definitief klaar met je manuscript. Raar hoor.

Anderhalf jaar lang draaide alles om Opstand: welke avonturen lagen er voor mijn personages in het verschiet, en hoe lees verder>>21 januari 2014

Zetproef

De zetproef van Opstand is binnen! Ik kan aan de slag met de (voor mij) laatste fase van het boek-maken, namelijk het controleren van de opgemaakte pagina's op afbreek- en spellingfouten. Lees verder>>9 januari 2014

Druk van de ketel

Het was flink aanpoten, de afgelopen twee maanden. Een persklaarmaker (een redacteur die, als laatste, op alle slakken zout legt om een boek nog net even beter te maken) had mijn manuscript doorgeploegd en lees verder>>21 december 2013

Lekker lezen in de kerstvakantie

Heerlijk! Het is (bijna) vakantie. Tijd voor lui op de bank zitten, met de benen omhoog. Een beker warme chocolademelk of een glas wijn bij de hand en dan mist er alleen nog een fijn verhaal. Dus download hier gratis het verhaal Kerstengel, dat speelt in en om hotel 't Lansink, anno 1924.

Veel leesplezier, en fijne feestdagen!10 december 2013

Kerstverhaal-2

Het kerstverhaal dat ik binnenkort op mijn site zal plaatsen (gratis lezen!) is bijna klaar. Het speelt zich af in de decemberdagen van het jaar 1924, in Hengelo. Lees verder >>27 november 2013

Kerstverhaal-1

Elke middag en avond wandel ik met onze hond door het mooie tuindorp ’t Lansink in Hengelo. De wijk werd in het begin van de vorige eeuw gebouwd dankzij Coenraad Stork en lees verder>>12 november 2013

Veertig

Hiep hiep hoera, gefeliciteerd met mijzelf want vandaag word ik veertig jaar! Lees verder>>4 november 2013

Laatste eindjes

Voilà, het omslag van Opstand. Ik ben er blij mee. Ik vind het een mooie plaat en het geeft precies het gevoel van het verhaal weer. Lees verder>>28 oktober 2013

Roodharige schone

Zojuist werd ik verrast met post van mijn uitgeverij: een doosje vol met prachtige, nieuwe Véroniques. De gebonden editie is uitverkocht en lees verder>> 11 oktober 2013

Leesclub

Deze week was ik bij een leesclub uitgenodigd om wat meer te vertellen over Véronique. Lees verder>>27 september 2013

Tussentijd

Het is een tijd van rustig afwachten en heel hard werken tegelijkertijd, van nerveuze spanning bij het openen van de mailbox en euforisch achter de laptop zitten tikken; alles loopt hier in de schrijfkamer door elkaar. Verder lezen>>9 september 2013

Weidse blik

Ik ben net terug van twee fijne weken in Frankrijk; geen wifi, geen mail, niet schrijven, wel lezen, (te) veel eten en drinken en meer van dat soort heerlijks. Lees verder>>22 augustus 2013

Bouwbedrijf

Een boek schrijven is net zoiets als een huis bouwen. Je begint met een idee, maakt dan een verhaalopzet (bouwtekening), doet research lees verder>>5 augustus 2013

Boekentempel

Afgelopen zaterdag was ik in Zwolle. Hoewel er veel te zien en te doen is in die stad, en het dankzij de zon een perfecte terrasdag was, stond een bezoek aan Waanders in de Broeren in hoofdletters bovenaan mijn to-do lijstje. Lees verder>>16 juli 2013

Rijntje

Mensen vragen mij weleens waarom ik ervoor gekozen heb om historische romans te schrijven. Daarop antwoord ik meestal dat ik niet voor het genre heb gekozen, maar het genre voor mij. Lees verder>>24 juni 2013

Een dag van groot belang

Op donderdag 13 mei 1909 werd in een geheelonthouderscafé in Arnhem het CNV opgericht. Mijn betovergrootvader Hermanus Verveld zat de oprichtingsvergadering voor. Lees verder>>5 juni 2013

Workaholic

Na wekenlang geobsedeerd achter de laptop aan mijn manuscript hebben zitten sleutelen, was het afgelopen zaterdag zo ver. Lees verder>>13 mei 2013

Een man van belang

Op 13 mei 1909, vandaag precies 104 jaar geleden, werd het CNV opgericht. Mijn betovergrootvader Hermanus Verveld zat de oprichtingsvergadering voor. Lees verder>>april 2013

Leesclub

Laatst was ik te gast bij een leesclub in Hengelo. Lees verder >>april 2013

Geeltjes

Ruim 80.000 woorden ofwel 230 pagina’s telde mijn manuscript toen ik het enkele weken geleden bij mijn literair agent inleverde voor beoordeling en commentaar.  Lees verder>>13 maart 2013

Goudgerande tijden

Op zaterdag 16 maart begint de Boekenweek, met als thema Gouden tijden, zwarte bladzijdenLees verder>>februari 2013

De mooiste bieb

Ik had in de krant al eens over de bibliotheek van Zutphen gelezen. Beter gezegd, ik had over de bijzondere huisvesting gelezen. Lees verder>>februari 2013

Uniek

Mijn tante Gerdien is een echte powervrouw. Ze is echtgenote, moeder en oma, heeft een baan waarvoor ze de wereld rond reist, is/was politiek actief en doet in haar vrije tijd aan boekbinden. En daarbij  lees verder>>januari 2013

Graag stel ik voor: Sabine en Karlijn

Ik wilde het niet te snel doen (voor het geval er nog ingrijpende wijzigingen zouden komen) maar nu vind ik het toch tijd om de hoofdpersonages van mijn nieuwe boek voor te stellen. Lees verder>>januari 2013

Vergeten geschiedenis

De laatste dagen van 2012 bracht ik -in goed gezelschap- door in de prachtige steden Brussel en Antwerpen. Behalve heel veel lees verder>>december 2012

Buikpijn en een fijne remedie

Er zijn een paar dingen waar ik steevast buikpijn van krijg. Bovenaan de lijst staat een bezoek aan de tandarts (ril!) en naar de huisarts ga ik ook niet graag... Lees verder>>november 2012

En weer verder

Ik denk dat alle beginnende schrijvers het wel zullen herkennen, dat gevoel dat het woord debuteren je volledig in beslag neemt. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Lees verder>>november 2012

De week van Siebelink

Natuurlijk had ik de naam van schrijver Jan Siebelink al vaak gelezen en gehoord. Net zoals de titel van zijn roman Knielen op een bed violen. Maar gelezen had ik nog nooit iets van hem... Lees verder>>oktober 2012

Flierefluiten in Frankrijk

Schrijven kun je overal: thuis aan je bureau op zolder of aan de eettafel, maar ook in zonnig Frankrijk. Dus zei ik gretig 'ja!' op de kans om samen met mijn familie een weekje naar een zuidelijk gelegen paradijselijk oord te gaan. Lees verderoktober 2012

Duivels dilemma

Er zijn de laatste tijd heel wat boeken verschenen die mij doen watertanden. Ik heb op twitter al veelvuldig  lees verder>>28 september 2012

Op weg naar boek 2

Gisteren was ik samen met mijn literair agent Chris Kooi bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij om het auteurscontract voor mijn tweede historische roman te ondertekenen. Lees verder >>2 september 2012

Schuitje varen met Sarah McCoy

Als schrijver val je soms zomaar met je neus in de boter. Zo mocht ik zondag 2 september op uitnodiging van uitgeverij Boekerij mee  lees verder>>augustus 2012

Augustus, een machtig mooie maand

Of zoals ze hier in Twente zeggen, een onmeunig mooie maand. Natuurlijk omdat het zomer is en voor velen van ons ook zomervakantie...  lees verder>>juli 2012

Margriet

Wauw! Een ander woord heb ik er niet voor. Wat supergaaf, stoer en fijn. Mijn boek staat vermeld op de boekenpagina van tijdschrift Margriet (nr. 30). Lees verder >>juli 2012

Wie schrijft, die blijft

Het is een cliché, maar waar. En het gaat zeker op voor Nevil Shute. De schrijver was al dertien jaar dood voor ik in 1973 werd geboren Lees verder >>23 juni 2012

Signeren, een nieuwe mijlpaal

Op zaterdag 23 juni 2012 mocht ik bij boekhandel Broekhuis in Hengelo aan de koffietafel aanschuiven om te signeren. Lees verder >>juni 2012

Familieverhalen

Eén van de leuke kanten van een boek publiceren is dat je het verhaal eindelijk kunt laten zien aan familie en vrienden. Lees verder >>25 mei 2012

Boekpresentatie Véronique

Op een prachtige en heel zonnige dag mocht ik Véronique voor het eerst in mijn handen nemen. Lees verder >>mei 2012

Debuteren voor 2

Ik denk dat het wel het spannendste moment in een schrijverscarrière is, het moment dat je allereerste boek uit komt. Het moment dat je het gedrukt en wel, als een boreling, in je handen houdt en  lees verder >>april 2012

Zolang? Zoveel?

Véronique ligt bij de zetter. Simpele woorden waar ontzettend veel achter steekt. Passie en creativiteit maar vooral veel geïnvesteerde tijd. En echt niet door mij alleen; ook mijn redacteuren bij uitgeverij Boekerij, een externe persklaarmaker en nu dus de zetter...  Lees verder>>maart 2012

Passie voor het verhaal

Tijdens de afgelopen Boekenweek bezocht ik in theater De Bond in Oldenzaal het Twents Lezersfeest 2012. Arthur Japin, Ernest van der Kwast en Jaap Scholten verblijdden hun publiek met een stukje voorlezen. Lees verder >>maart 2012

Het feest der feesten

Vorige week fietste ik naar mijn werk, de ochtendmist nog in mijn hoofd, en realiseerde me dat ik nog een onderwerp voor mijn blog moest bedenken. Meestal heb ik wel een of twee thema’s in gedachten maar deze keer dus niet. Ach, er komt wel iets, dacht ik.  Lees verder >>maart 2012

Frizzante!

Oftewel: bubbels! Een chique glas vol, want dat heb ik wel verdiend. Het was hard, heel hard werken de afgelopen… tja, eigenlijk al sinds het moment dat de acquirerend redacteur van uitgeverij Boekerij contact met me zocht. En dat was in de zomer van 2010. Maar vooral de laatste maanden bestonden uit schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Lees verder >>februari 2012

Personages

Wat maakt een boek geslaagd? Wanneer sluit je het ─ nadat je de laatste pagina hebt gelezen ─ met een voldaan gevoel en ook met een lichte zucht van spijt omdat het uit is? Wat maakt een boek zo goed  Lees verder >>februari 2012

Nog even doorzetten

Zo langzamerhand komt de verschijningsdatum van Véronique wel heel dichtbij. Ergens in mei, eind mei, zal het zover zijn: dan liggen er tastbare boeken met mijn naam op de kaft in de boekwinkel. Soms kan ik het haast niet geloven. Lees verder >>januari 2012

Welkome hulp

Of ik het niet vervelend vind wanneer uitgeverijmedewerkers zich met de inhoud van mijn boek bemoeien, wordt mij nogal eens gevraagd. ‘Helemaal niet’, is daarop altijd mijn antwoord, wat meestal verbazing wekt bij de vraagsteller. En dat verbaast mij dan weer.  Lees verder >>januari 2012

(A)sociale media

‘Blijf niet achter!’

‘Word geen dinosaurus.’

‘Sociale media zijn niet meer weg te denken.’

Zomaar wat kreten die je op tv, in kranten en bladen en natuurlijk vooral op internet vaak tegenkomt. En tja, hoewel ik lange tijd voor struisvogel speelde, moest ook ik toch aan de bak. Lees verder >>december 2011

Terug

Hèhè, ik kan weer bloggen. Raar dat een mens dat kan missen, ik had het ook niet van mezelf verwacht. Maar toch, wat fijn dat ik weer kan bloggen. Anderhalf jaar geleden ben ik ermee begonnen op margriet.nl met als thema de beginnende schrijver en wat die zoal op z’n pad tegenkomt. Lees verder >>