4 augustus 2015

Rust weergekeerd

Hèhè, er is weer rust in mijn hoofd en buik. Het is de derde keer dat ik meemaakte dat er een boek van mij verscheen en ik vrees inmiddels dat het nooit zal wennen; je kunt me in die periode opvegen en weggooien. Ik ben niets waard. Huilbuien, dramatische gesprekken met lief en vriendinnen, zoeken op internet naar natuurlijke antidepressiva (bananen, visoliecapsules); het is allemaal part of the game. De dagen vlak voor een nieuw boek verschijnt twijfel ik aan alles en iedereen maar het meest aan mijzelf en het pad dat ik voor mijzelf heb gekozen. Waarom moest ik toch zo nodig boeken schrijven? WAAROM?!

Maar, zoals ook na het verschijnen van Véronique en Opstand, trokken die gevoelens net als een onweersbui weer weg. Het huis met de blauwe luiken lag in de winkels, so be it. Ik kon weer verder.

 

Gelukkig is schrijfster-zijn niet alleen maar ellendig ;-) Na de doorstane emoties mocht ik ook fijne dingen meemaken. Zoals de boekpresentatie bij boekhandel Riemer Barth in Meppel waar ik echt van genoten heb. De reacties van lezers (meestal lezeressen) beginnen binnen te druppelen. Terugkerende woorden daarin zijn: aanrader!, lekker leesboek, fijn vakantieboek, goed geschreven. En dat is ook precies het gevoel dat ik met Het huis met de blauwe luiken, en de nog te verschijnen vervolgdelen, wil overbrengen: het gevoel van in Frankrijk zijn, genietend van de natuur, de sfeer, vriendschap en de culinaire geneugten. En... in deel 2 zal Loes ook weer van wat romantiek mogen proeven.

Een lezeres plaatste op facebook deze perfecte foto: ze las mijn boek op het erf van haar eigen Franse stulpje, met uitzicht op een prachtig landschap. Je waant je er bijna op Loes' erf, met zelfs een koe van boer Leclerc in beeld :-)

 

Ook heel fijn vind ik dat Het huis aardig wat aandacht in de media krijgt. Hopelijk levert dat weer veel nieuwe lezers op!

 

 

 

 

 

En terwijl jullie vakantie vieren, of hard aan het werk zijn, schrijf ik lekker verder aan het vervolg op Het huis met de blauwe luiken. Loes, Sjoerd, Julie, Brigitte, Leclerc en alle andere personages zijn nog lang niet van me af.