5 juli 2016

Tijd om te relaxen

'Is het niet eens tijd voor een nieuw blogje?' vroeg mijn moeder laatst.

Inderdaad had ik mijn website de laatste weken onbeheerd gelaten, zelfs zolang dat ik zojuist moeite had om in te loggen - wat was ook alweer mijn inlognaam? En wat mijn wachtwoord?

Het inloggen is gelukt: deze tekst is het bewijs.

Ik had trouwens een goede reden voor het webverzuim, en dat was de inleverdeadline van mijn manuscript. Afgelopen vrijdag 1 juli was die deadline, en ik heb sinds februari erg hard gewerkt om in die tussenliggende tijd alles te bedenken en verwerken dat ik nodig achtte.

Het was veel werk waar soms geen einde aan leek te komen... maar eind juni was ik gelukkig toch tevreden met het resultaat (met de verhaallijnen, de ontwikkeling van de personages en met de fijne Franse sfeer van het geheel) en was ik blij dat ik de hele dekselse boel even bij mijn redacteur van uitgeverij Boekerij mocht 'dumpen'.

 

Het moment dat het bericht met het manuscript Vriendschap in Pommiers (werktitel, en het vervolg op Het huis met de blauwe luiken) mijn mailbox verliet, viel er ook een last van mijn schouders en voelde ik me zo licht als een ballonnetje.

 

Hoewel ik boeken schrijven heerlijk vind en het absoluut niet zou willen of kunnen missen, is het ook steeds een fijne periode als ik er even niet aan hoef te werken. Dan voelt mijn hoofd vrij en is er ruimte voor andere dingen. Een tijd om van te genieten, net zoals ik er straks ook weer van zal genieten om verder te werken aan Vriendschap in Pommiers, als mijn redacteur het met haar commentaar weer terugstuurt naar me. Maar dat is straks, over een aantal weken. Nu geniet ik eerst van mijn vrijheid (en hoop ik dat de zomer eindelijk doorbreekt. Ik heb nu de tijd voor luie middagen in de achtertuin, dus zon, doe je best!)

 

Wil je meer weten over het schrijfproces, over mijn taken en de rol van de redacteur, en over de volgende stappen die we gezamenlijk zullen ondernemen om van het manuscript een 'af' boek te maken? Bekijk dan het filmpje dat ik plaatste op mijn facebookpagina.

 

Fijne zomer gewenst!