Geluk komt in de zomer

"Een nieuw bestaan, nieuwe vrienden en ook een nieuwe liefde..."

Geluk komt in de zomer is het derde (afsluitende) deel in de serie over Loes Beekman die na haar scheiding Nederland verlaat en een nieuw bestaan opbouwt in het Franse dorp Pommiers. Ze begint er een chambres d'hôte genaamd Chez Loes, voelt zich langzamerhand meer thuis in de lokale gemeenschap, krijgt nieuwe vrienden en ook de liefde doet weer zijn intrede in haar leven.

 

De boeken over Loes in Pommiers zijn losstaand te lezen, maar voor wie de complete serie in juiste volgorde wil lezen, geldt:

Het huis met de blauwe luiken (deel 1)

Een lucht vol Franse dromen (deel 2)

Geluk komt in de zomer (deel 3)

 

Geluk komt in de zomer verschijnt op 7 juli 2020, hier lees je meer>>

 Eline

"Eline laat je de roerige periode rond het einde van WO I ervaren."

In mei 2019 verschijnt de historische roman Eline.

Het verhaal speelt aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en laat zien wat er in die roerige tijd in Nederland gebeurde. Het algemeen kiesrecht werd ingevoerd, eerst voor mannen en daarna ook voor vrouwen. De Spaanse griep maakt vele slachtoffers. En Nederland was een land vol verschillen, zoals die tussen het moderne Leiden en het traditiegetrouwe Drenthe.

 

Eline is een romantisch, spannend en meeslepend verhaal over een jonge vrouw die haar eigen weg gaat in een onrustige tijd. In het boek keren enkele personages uit de historische roman Véronique terug, waaronder Aletta Jacobs en Véronique zelf.

 

Lees meer over Eline>>Een lucht vol Franse dromen

"Franse couleur locale en een flinke dosis romantiek"

Op 5 juli 2017 verschijnt 'Een lucht vol Franse dromen', het vervolg op 'Het huis met de blauwe luiken'. Ook deze feelgood roman staat bol van de Franse couleur locale. Verder is er een flinke dosis romantiek, zijn er grote toekomstdromen en de weerbarstige werkelijkheid, er komen bijzondere nieuwe personages voorbij maar ook oude bekenden die je nog beter leert kennen.

 

De twee boeken zijn los van elkaar te lezen, maar wie de belevenissen van Loes, Sjoerd, Brigitte, Julie, Mo en Martijn in de juiste volgorde wil lezen, leest eerst Het huis, en daarna Een lucht.

 

Lees hier meer over Een lucht vol Franse dromen >>

 Het huis met de blauwe luiken

"Een heerlijk wegdroomboek voor de zomervakantie."

Het huis met de blauwe luiken is een echt wegdroomboek vol vriendschap, liefde en te overwinnen tegenslagen, tegen de pittoreske achtergrond van een Frans abdijdorp. 

 

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten, krijgt haar Franse droom langzaam vorm.

Maar het platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt, en grote spinnen in huis.
Lukt het Anneloes om een nieuw bestaan op te bouwen, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing?

 

Lees meer over 'Het huis met de blauwe luiken' >>Opstand

"In de strijd om een onafhankelijk België dreigen twee zussen elkaar te verliezen."

De zussen Sabine en Karlijn mogen dan een tweeling zijn, ze verschillen van elkaar als dag en nacht. Sabine, de rustigste van de twee, vertrekt na haar huwelijk in 1829 naar Brussel, waar ze het succes van de banketbakkerij van haar man Bernard uitbouwt. Dan escaleert het conflict tussen Zuid- en Noord-Nederland, waarbij Antwerpen en Brussel een slagveld worden en er vele slachtoffers vallen. Als Nederlandse wordt Sabine ineens met wantrouwen bekeken.


Intussen moet de onstuimige Karlijn haar vader helpen in zijn drukkerij in Utrecht, maar in plaats daarvan reist ze in het geheim haar geliefde Gijs achterna, die dienst heeft genomen in het leger. Hij blijkt echter in de strijd om Antwerpen gesneuveld te zijn. Karlijn zoekt haar toevlucht bij Sabine, maar daar is het niet langer veilig. Tegen hun wil zijn de zussen in tegenover elkaar staande kampen terechtgekomen. Wat is sterker: liefde, familieverbanden, of loyaliteit aan het vaderland?


Opstand ligt nu in de boekwinkel.


Lees meer over 'Opstand' >> Véronique

"Geïnspireerd door Aletta Jacobs vecht Véronique zich vrij."

1882. De achttienjarige Véronique woont met haar moeder en oma op landgoed Welestae bij Zutphen. Na zijn overlijden laat haar vader het landgoed echter in de rode cijfers achter, en de enige oplossing is een huwelijk tussen Véronique en Pieter Meijer, zoon van een steenrijke maar volkse ondernemer, die met deze verbintenis geaccepteerd hoopt te worden door de Amsterdamse elite.

 

Het paar verhuist naar een prachtig pand aan de grachten van Amsterdam, op dat moment een bruisende stad waar druk wordt gebouwd vanwege de wereldtentoonstelling. Willem Meijer, de jongere broer van Pieter, is journalist en confronteert Véronique met de keerzijde van al die welvaart: de armoede en de sociale wantoestanden in de sloppenwijken. Door haar interesse in Willems werk raakt ze beïnvloed door bijzondere vrouwen als Aletta Jacobs.

 

Geïnspireerd door Aletta vecht Véronique zich steeds meer vrij, tot ongenoegen van Pieter, die conservatiever is dan zijn broer. Hij dwingt zijn echtgenote hem te volgen naar Nederlands-Indië, waar Pieter een filiaal van Handelshuis Meijer zal leiden. Al snel brengen de spanningen in het huwelijk Véronique op een breekpunt. Zal ze durven te kiezen tegen de conventies van haar tijd?


Lees meer over 'Véronique' >>