Een lucht vol Franse dromen

Op 5 juli ligt Een lucht vol Franse dromen in het boekwinkels. Het is het tweede deel in een serie over Anneloes Beekman die na haar scheiding uit Nederland vertrekt en in het Franse dorp Pommiers een nieuw leven opbouwt.

 

De achterflaptekst van het boek luidt:

"Anneloes Beekman (Loes voor vrienden) doet er alles aan om van haar chambres d'hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuis voelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

 

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven..."

 

Ben je na het lezen benieuwd hoe het verder zal gaan met Loes en haar vrienden? Een derde deel in deze serie staat op mijn schrijfplanning :-)