Mijn korte verhalen

Behalve romans schrijf ik af en toe ook een kort verhaal. Op deze pagina vindt u er enkele die bovendien gratis te downloaden zijn. Veel leesplezier!  oktober 2014

Agnes’ marteling

Op 13 november 1544 werden op het Galgenveld bij Delden de ‘juffers Van Beckum’ wegens ketterij op de brandstapel gezet en zo ter dood gebracht.

Het is een naargeestig stukje Twentse geschiedenis dat toch niet vergeten is. Regelmatig duikt het op in boeken en kranten en de juffers Maria en Ursula worden nog steeds herdacht en herinnerd; zo bracht wijngaard Hof van Twente in 2013 nog een speciale Jofferwijn op de markt.

 

In dit korte verhaal keert de lezer terug in de tijd, naar die donkere novemberdagen, en beleeft ze vanuit het perspectief van kasteelvrouwe

Agnes van Twickelo.

 

Het verhaal lezen? Download hier de pdf.zomer 2014

Het feest

Voor Twentelife schreef ik een kort verhaal waarin ook enkele personages uit mijn debuutroman Véronique een rol spelen.

 

[...] Het is een wat broeierige dag geweest, die 21e juni. Het was warm en de lucht was vochtig alsof er elk moment een onweersbui kon losbarsten. Maar die bleef uit en nu de avond als donker fluweel boven Enschede hangt, met flonkerende sterren aan de wolkenloze hemel, is het nog altijd zwoel.

      Het huis waar de heer Van Heek zijn feest geeft, ligt net buiten de stad. De villa is niet zo indrukwekkend als hun eigen landgoed maar is zeker fraai te noemen. Véronique zuigt de aanblik in zich op terwijl de paarden het rijtuig de oprijlaan op trekken. De prachtig aangelegde voortuin wordt verlicht door lampionnen en feestgedruis stroomt hen vanuit het huis tegemoet. Véronique knijpt haar moeder kort in haar vingers en geeft haar vader een stralende lach. [...]

 

Het complete verhaal is te lezen in de zomer 2014 /jubileumeditie van Twentelife Magazine dat nu in de winkels ligt.december 2013

Kerstengel

Kerstengel is een historisch kerstverhaal dat speelt in december 1924, in en rondom hotel 't Lansink in Hengelo.

In dit verhaal leeft u mee met twee personages: Sjoukje de Wever die in het tuindorp 't Lansink woont en als kamermeisje in het hotel werkt, en Tineke van Beek, een rijke dame die in het hotel logeert. Hun levens lijken zo verschillend maar toch klikt het tussen hen. Sjoukje vertelt over haar problemen thuis. Zou mevrouw Van Beek voor een oplossing kunnen zorgen?

 

Naast de twee fictieve hoofdpersonen komen in Kerstengel ook enkele echte Hengeloërs voorbij: Herman Weijschede, de hoteldirecteur; Theo Driessen, de chefkok; Hein Sotthewes, de hotelchauffeur en dokter Borst, chirurg te Hengelo. 

 

Het verhaal lezen? Download hier de pdf.juli 2013

Een dag van groot belang

Een dag van groot belang gaat over een dag uit het leven van mijn eigen Enschedese betovergrootouders.

Op 13 mei 1909 vond de oprichtingsvergadering van het CNV plaats in Arnhem. Mijn betovergrootvader, Hermanus Verveld, was er voorzitter. Die dertiende mei was een grote dag voor Hermanus en voor de vakbeweging. Maar hoe zag die dag er uit voor zijn vrouw, Dora Verveld? In het verhaal Een dag van groot belang laat ik haar aan het woord.

 

Het verhaal lezen? Download hier de pdf.